YAŞAM

Pratik omlet tarifi! Lezzetli omlet nasıl yapılır?

Lezzetli ve pratik bir omlet yapmak için ihtiyacınız olan malzemeler ve adımlar burada!

Abone Ol

Kahvaltıların olmazsa olmazı omlet tarifi işte sizlerle!

Malzemeler:

  • 3 adet yumurta
  • 2 yemek kaşığı süt (isteğe bağlı)
  • Tuz
  • Karabiber
  • 1 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı
  • İsteğe bağlı malzemeler: rendelenmiş peynir, doğranmış sebzeler (domates, biber, soğan), sucuk, mantar

Yapılışı:

1. Adım: Yumurtaları hazırlayın

  • Yumurtaları bir kasede kırın.
  • İsteğe bağlı olarak süt ekleyin. (Süt, omletin daha yumuşak olmasını sağlar.)
  • Tuz ve karabiber ekleyip çırpın.

2. Adım: Tavayı hazırlayın

  • Orta boy bir tavayı ocağa koyun.
  • Tereyağı veya zeytinyağını ekleyin ve yağın erimesini bekleyin.

3. Adım: Yumurtaları pişirin

  • Yumurtalı karışımı tavaya dökün.
  • Yumurtalar pişmeye başladığında, kenarlardan ortaya doğru spatula ile hafifçe kaldırarak pişmesini sağlayın.

4. Adım: İsteğe bağlı malzemeleri ekleyin

  • Omletin yarısına istediğiniz malzemeleri yerleştirin (peynir, sebzeler, sucuk vb.).
  • Omleti ikiye katlayın ve birkaç dakika daha pişirin.

5. Adım: Servis yapın

  • Omletin her iki tarafı da altın rengi olana kadar pişirin.
  • Pişen omleti tabağa alın ve sıcak servis yapın.