YAŞAM

Yeşilin gücü: Hem besleyici hem lezzetli ıspanak köftesi

Ege mutfağının sevilen tariflerinden ıspanak köftesi, hafif ve sağlıklı bir seçenek olarak öne çıkıyor. Ispanak ve baharatlarla hazırlanan bu köfte, özellikle sağlıklı beslenmeyi tercih edenlerin ilgisini çekiyor.

Abone Ol

Ispanak köftesi, taze ıspanak yapraklarının soğan, sarımsak, galeta unu ve çeşitli baharatlarla harmanlanmasıyla hazırlanıyor. Şekil verildikten sonra fırınlanarak veya az yağda kızartılarak pişirilen köfte, yoğurt ya da limon ile sunuluyor. Bu eşsiz lezzet, özellikle protein açısından zengin bir akşam yemeği arayanlar için hem doyurucu hem de besleyici bir alternatif.

Ispanak köftesi tarifi için malzemeler

700 gram ıspanak

3 adet kuru soğan

3 adet sarımsak

1,5 su bardağı ekmek kırığı

1 su bardağı beyaz peynir (tulum veya lor)

3 yemek kaşığı un

3 adet yumurta

1 çay bardağı sıvı yağ

Tuz

Karabiber

Kimyon

Kekik

Pul biber

Kırmızı toz biber

Ispanak köftesi tarifi nasıl yapılır?

Soğan ve sarımsak rendelenir, suları süzülür.

Ispanaklar ince ince doğranır, bir kaseye alınır.

İçine soğan ve sarımsak ilave edilir.

Ekmek kırığı, un, peynir, yağ, yumurta ve baharatlar da ilave edilir ve karıştırılır. Güzelce yoğrulur.

Su ile eller ıslatılır ve yoğurulan harçtan köfteler yapılır.

Yağlı kağıt serili fırın tepsisine yerleştirilir.

170 derece fırında, kızarıncaya kadar pişirilir.

Ispanak sevmeyene bile ıspanak yedirecek harika bir lezzet...