Bulgur pilavı, hem besleyici hem de pratik bir tariftir. Özellikle et yemeklerinin yanında tercih edilen bu pilav, hem lezzetli hem de sağlıklıdır. İşte bulgur pilavı tarifi:

Malzemeler

1 su bardağı pilavlık bulgur

1 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı zeytinyağı

1 adet soğan

1 adet domates

1 tatlı kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

1,5 su bardağı sıcak su

1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Yapılışı

Soğanı ince ince doğrayın ve zeytinyağında bir tencerede pembeleşene kadar kavurun.

Domatesi rendeleyin veya küçük küçük doğrayın ve tencereye ekleyin. Domatesler suyunu salıp, çekene kadar karıştırarak pişirin.

Bulgurun üzerine tuz ve karabiberi ekleyip karıştırın.

Sıcak suyu ekleyin ve karıştırın. Suyun kaynamaya başlamasını bekleyin.

Hafta içi nasıl yazılır? Ayrı mı birleşik mi? Haftaiçi doğru yazımı Hafta içi nasıl yazılır? Ayrı mı birleşik mi? Haftaiçi doğru yazımı

Kaynadıktan sonra, tencerenin kapağını kapatıp, kısık ateşte 15-20 dakika kadar bulgurlar suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavın altını kapattıktan sonra, 10 dakika kadar demlenmeye bırakın.

Bulgurları karıştırarak servis edebilirsiniz.

Bulgur pilavı, zengin besin değeri ve lezzetiyle sofranıza farklı bir tat katar. Afiyet olsun!

Kaynak: Haber Merkezi