Tarhana çorbası, Türk mutfağının en köklü çorbalarından biridir. Hem besleyici hem de lezzetli olan bu çorba, özellikle kış aylarında sofraları ısıtan bir seçenek olur. İşte tarhana çorbası tarifi:
Malzemeler
2 yemek kaşığı toz tarhana
1 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
1 diş sarımsak
4 su bardağı su (veya et suyu)
1 tatlı kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber (isteğe bağlı)
1 çay kaşığı nane (isteğe bağlı)
Yapılışı
Soğanı ve sarımsağı ince ince doğrayın.
Tereyağı ve sıvı yağı bir tencerede eritin, doğradığınız soğanları ekleyin ve pembeleşene kadar kavurun.
Sarımsağı da ekleyip, 1-2 dakika daha kavurun.
Tarhanayı tencereye ekleyin ve 1-2 dakika karıştırarak kavurun.
Ardından suyu (veya et suyunu) yavaşça ekleyin, karıştırarak kaynamaya bırakın.
Çorba kaynadıktan sonra tuz, karabiber, pul biber ve naneyi ekleyin.
Çorbayı yaklaşık 10-15 dakika kısık ateşte pişirin. Tarhanalar iyice açılacak ve çorba kıvam alacaktır.
Çorbanın kıvamı istediğiniz gibi olduysa, ocaktan alıp sıcak servis yapın.
Tarhana çorbası, sıcak ve baharatlı lezzetiyle kış aylarında rahatlıkla tüketilebilecek bir çorbadır. Afiyet olsun!