Son dönemde sosyal medyada hızla yayılan ve "Dubai çikolatası" olarak ünlenen Knafeh Chocolate, çikolata severler arasında büyük ilgi görüyor. İçinde Antep fıstık kreması ve çıtır kadayıf bulunduran bu tatlı, hem göze hem de damağa hitap ediyor. Peki, bu çikolata nasıl yapılır? İşte evde denemek isteyenler için adım adım Dubai çikolatası tarifi!
Malzemeler:
- 250 gram bitter veya sütlü çikolata (tercihe bağlı)
- 5 yemek kaşığı tel kadayıf
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 3 yemek kaşığı Antep fıstık ezmesi
- 2 yemek kaşığı tahin
Yapılışı:
-
Kadayıfları Hazırlayın: İlk olarak, tel kadayıfları elinizle tek tek ayırarak ince ince doğrayın. Bir tavaya tereyağını ekleyin ve kadayıfları tereyağında kısık ateşte kavurmaya başlayın. Altın rengini alıncaya kadar sürekli karıştırarak kavurun, ardından ocaktan alın ve soğuması için kenara bırakın.
-
Fıstık Dolgusunu Hazırlayın: Antep fıstık ezmesi ve tahini bir kapta iyice karıştırın. Homojen bir karışım elde ettiğinizden emin olun.
-
Çikolatayı Hazırlayın: Çikolatayı benmari usulü (bir tencere kaynar suyun üzerine yerleştirilmiş bir kapta) eritin. Tamamen eridikten sonra ocaktan alın.
-
Kadayıfları Ekleyin: Kavurduğunuz kadayıfları, erittiğiniz çikolatanın içine karıştırarak ekleyin. Tel kadayıf, çikolatanın içinde çıtır bir dokunuş katacaktır.
-
Çikolataları Şekillendirin: Küçük kalıplar veya kağıt muffin kapları kullanarak, önce bir miktar kadayıflı çikolatayı kalıpların altına dökün. Ardından ortasına bir çay kaşığı Antep fıstık ezmeli dolgu koyun. Son olarak, dolgunun üzerini yeniden çikolatayla kapatın.
-
Soğutma: Hazırladığınız çikolataları buzdolabında yaklaşık 1 saat bekletin. Çikolatalar sertleşip, kıvamını aldığında, yemeye hazır olacak!