Eski TÜRSAB Başkanımız Başaran Ulusoy, EMITT istanbul’un aşırı taleplerine kızıp İzmir’de muadil bir fuar kurdu. Başlangıçta “olmaz” denilen fuar, tavsiyelerimizle yanına Gastronomi Fuarını ekleyince, birden popüleritesi arttı. Yurtiçi, yurtdışı Acentalar, Tur Operatörleri, Restoranlar, Oteller derken Fuarda stand almak bile zorlaştı, bir sene image001.jpgöncesinden kuyruklar oluştu.

Sonra..?

Sonra Başkan Ulusoy tarafından Gastronomi Fuarı yönetimine, kebap kültüründen gelen, liyakatsız kişileri yönetici olarak atadı, hatta TÜRSAB’da Gastronomi Fuarının başına getirilen şahıs, paralel bir Gastronomi fuarı bile açtı. Ancak ne kendisi ne de TÜRSAB Gastronomi Fuarı iflah oldu. TTI yönetimi de EMITT’in hatalarından ders almayıp fuarı Panayır’a çevirince, düşüş trendi başladı.

18. İzmir Turizm Fuarı'ndaydım

Gözlemim; eğer dışarıdan öğrenciler ve belediye standları ziyaretçileri olmasa izbe bir fuar olacakmış. Geçtiğimiz senelerde, 50 ülke yabancı, 1500 yerli katılımcı boy gösterirken bu sene sadece bir büyük Türk tur operatörü ve yurtdışından 5 ülke Fuar’a katılım gösterdiler. Yerli katılımcıların birçoğu da; belde belediyeleri, kalkınma dernekleri, meslek yüksek okulları, tekstil firmaları, işçi odaları ve kahvaltı salonlarıydı.

Ben dahil, Fuar için diğer şehirlerden İzmir’e gelenlerin sanki tek amacı; evden uzak bir ortamda dostlarla buluşmak, İzmir mezelerini tatmak ve güzel vakit geçirmek olmuş.

Seneye Kordon’da buluşmak üzere…

L.Cem Polatoglu

Tur Andiamo